A 2020. március 11-én megrendezendő „Közétkeztetési kerekasztal” megbeszélésen tanácsadóként vesz részt Báti Anikó, a BTK NTI főmunkatársa, a gyermek közétkeztetést vizsgáló kutatócsoport (NKFIH K-18 128925) vezetője a BTK NTI és az OGYÉI közötti kétoladú együttműködési megállapodás keretében.
Napjainkban újra megjelent a házi kenyér az ételkínálatban. Most úgy tűnik, újabb lendületet vett az otthoni kenyérsütés: az interneten számos formában olvashatók a dagasztás, a kovászkészítés titkai, receptek a szódakenyértől az élesztős kelt tésztán át az öregtésztáig. A hagyományos belenevelődés helyett a blogokból tanulhatóak újra az elfelejtett technikák.
Amikor Keresztes Szent János (1542–1591) írásba foglalta a sokak által azóta is gyakran idézett intelmét, miszerint: „Soha ne elégedj meg azzal, amit megértesz Istenből, hanem csak azzal, amit nem tudsz felfogni belőle!”, aligha gondolt arra, hogy szavai a kutatómunkára is értelmezhetőek. Felszólítása különösen elgondolkoztató a kultúra kutatásával foglalkozó tudományszak számára.
43. oldal / 92