Báti Anikó (szerk.): Menzadimenziók. A gyermek-közétkeztetés társadalmi beágyazottsága. (Néprajztudományi Könyvtár 2.) Budapest: BTK Néprajztudományi Intézet, 2023. 251–259. p.

Dr. Greiner Erika – Feigl Edit – Miháldy Kinga – Varga Anita – Zentai Andrea: A magyar gyermekélelmezési rendszer kialakulása

DOI: https://doi.org/10.61380/978-963-567-072-7-10

Abstract: Providing insight into pan-European processes the study briefly outlines the history of the institutionalization and regulation of public catering for children in Hungary, from the end of the 19th century until the birth of the 37/2014 (IV.30) Decree on nutrition and health regulations for public catering, which came into effect in 2015. It highlights the researchers and researches that played a role in determining the needs of children and in the development of public catering, outlines the relevant social policy actions and reports on the nutritional surveys that led to stricter regulations improving the quality of public catering.

Kulcsszavak: közétkeztetés, közegészségügy, táplálkozástudomány, közétkeztetés szabályozása Magyarországon 

Keywords: public catering, public health, nutritional science, regulation of public catering in Hungary

PDF