Iancu Laura, a BTK Néprajztudományi Intézet munkatársa a moldvai Magyarfalu hitéletéről beszél a BTK magazinműsorának tizedik részében, amely már elérhető YouTube-csatornánkon is.

Milyenek voltak az ókori ünnepi szokások? Hogyan lehet kutatni a moldvai Magyarfalu hitéletét? Mit tartalmaznak Erkel Ferenc operáinak összkiadásai? Milyen ünnepi énekeket és verseket találhatunk a régi magyar irodalomban? Többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ az ünnepi adásban.

Az adásban Szovák Kornél igazgató bemutatja a BTK Moravcsik Gyula Intézetet, amely – méltón névadójához – a klasszika-filológia módszertanára vonatkozó kutatásokat rendszerezi, összegzi és koordinálja. Az intézet Antik osztályának tudományos munkatársa, Hamvas Endre az ókori ünnepeket ismerteti a műsorban.

Az epizódban a moldvai Magyarfalu hitéletéről beszél a BTK Néprajztudományi Intézet tudományos munkatársa, Iancu Laura, aki a népi vallásosságot kutatja a magyar etnikumú, római katolikus vallású településen többéves terepmunkára és néprajzi gyűjtésre alapozva.

A cikk teljes terjedelmében ide kattintva olvasható.