Domokos Mariann és Szalisznyó Lilla

2022. szeptember 24-én átadták a Bölcsészettudományi Kutatóközpont Irodalomtudományi Intézet Martinkó András-díját, amit egy 2021-es tanulmányával intézetünk kutatója nyert el.

A Bölcsészettudományi Kutatóközpont Irodalomtudományi Intézete által 25 éve alapított Martinkó András-díjat 2021-es teljesítménye alapján Domokos Mariann, intézetünk Folklór Osztályának tudományos főmunkatársa vehette át A folklorisztika szövegfogalmai és textológiai gyakorlata című tanulmányáért (Irodalomtörténeti Közlemények 125. 2021: 802‒823.).

 

 

A rangos elismerést annak a XIX. századi irodalommal foglalkozó kutatónak ítélik oda, akinek az előző évben megjelent tanulmányát a döntőbizottság a legjobbnak ítéli az adott esztendő terméséből. A tanulmány a szóbeli alkotások írott szöveggé alakításának elméleti és gyakorlati problémáit mutatja be a XIX. századra vonatkozóan. Megtiszteltetés és öröm, hogy egy jelentős irodalomtörténeti díjat immár második alkalommal – Gulyás Judit 2020-ban nyerte el – a Néprajztudományi Intézet egy folkloristája kapta meg.

 

 

 

Fotók: Csörsz Rumen István, Mikos Éva, Sarankó Márta.